Prázdny
Prázdny

Zahrajte sa na dizajnérov

Myslíte, že máte cit pre dizajn, no neviete, ako to dokázať? Skúste to jednoducho a zábavne prostredníctvom hier, ktoré vás zaručene pobavia. Nájdite tú správnu vzdialenosť medzi písmenami v slove, nakreslite tvar „pixel perfect“, pohrajte sa so zaobleniami písmen, odhaľte svoj cit pre farby, objavte Tinder na ktorom sa zoznamujú fonty, ovládnite nástroj „pen tool“  alebo rozšírte svoje dizajnérske schopnosti o základy programovania, ktorými vás prevedie zábavná žabka. Tak čo? Trúfate si?

  1. KERN ME

https://type.method.ac

Táto hra je určená na odhalenie vašej schopnosti vnímať vzdialenosti medzi prvkami. Vašou úlohou bude posúvať písmenka v slove dovtedy, kým nebudete spokojní s ich rozmiestnením. Ak ste si vašou voľbou istí, kliknite na tlačidlo pokračovať a aplikácia vám zobrazí, do akej miery ste sa trafili. V každom kole je použitý iný font vďaka čomu získate prehľad o tom, ako jednotlivé fonty vyzerajú. Ak máte dobrú pamäť, možno sa na vás aj niečo „nalepí“.

  1. PIXACT.LY

http://pixact.ly

Ak ste viac technický typ a rozčuľujú vás neostré obrázky, zlé zarovnania či rôzne druhy nepomerov, táto hra vás bude určite baviť. Zadanie je jasné: nakresliť tvar zložený z predvoleného množstva pixelov. Idete do toho?

  1. SHAPE TYPE

https://shape.method.ac

A znova písmenká. Keď ste si už dostatočne natrénovali pixely a vzdialenosti medzi   písmenkami, pohrajte sa aj s krivkami. Cieľom tejto hry je priviesť dané písmenko k dokonalosti a oceniť jeho ladné krivky.

  1. COLOR

https://color.method.ac

Ako ste na tom s farbami? Obsahuje vaša slovná zásoba slová ako purpurová, staroružová, cyklamenová, magentová, tyrkysová a podobne? Alebo farby jednoducho škatuľkujete do kategórií čierna, biela, červená, modrá? Vyskúšajte svoje schopnosti a užite si jazdu na tomto dúhovom kolese.

  1. FONT FLAME

http://app.fontflame.com

Aj takto to vyzerá, keď vzplanú vášne medzi dvomi rôznymi fontami. Zistite, ktoré k sebe naozaj patria a dovoľte im naplno sa prejaviť vo vašom najbližšom projekte. Bude to láska?

  1. THE BÉZIER GAME

https://bezier.method.ac

Staré dobré digitálne „pero“ vás v tejto hre poriadne potrápi. Nenávidený a zároveň tak milovaný a nenahraditeľný nástroj, bez ktorého sa nezaobíde žiadny grafik je tu teraz v plnej kráse a vy si ho môžete vychutnať dosýta...

  1. FLEXBOX FROGGY

http://flexboxfroggy.com

Láka vás programovanie? Máte pocit, že by vás to bavilo, no nie ste si istí, či je to pre vás to pravé orechové. Spýtajte sa zelenej žabky Froggy, ktorá vás prevedie svetom čarovného kódu.

    


Prázdny